Four Seasons Bangkok embarks on phase two

Four Seasons Hotel Bangkok has commenced the refurbishment of all guestrooms and suites in its Kannikar and Montathip Courts including the corridors and elevator landings. The project is the second phase of a two-year project and scheduled to be completed by October 2006. Phase one saw the introduction of seven new deluxe suites in July 2004 and the refurbishment of 158 guestrooms in Parichart Court in August 2005.

Due to the unique layout of the hotel, the guestroom refurbishment is being done in two phases to minimize guest impact. The Kannikar and Montathip Courts will close all its guestrooms and some of its elevator landings (temporarily) while the restaurants and shopping arcade in Parichart Court remain fully operational.

“We are fortunate that we are able to complete such an extensive refurbishment with minimal impact to the guest experience” said Regional Vice President and General Manager, Patrick Ghielmetti. “Guestrooms in Parichart Court will continue to provide the exceptional Four Seasons experience that guests have come to expect”.

Designed by Jeffrey Wilkes of LTW Designworks, Kuala Lumpur, the renovation will inject a fresh sense of luxury and further add to the sense of place. Existing teak flooring, wall panel details, arts and artifacts contribute to this desired impression but will be enhanced with a strong injection of color and a greater variety of textures. The upgrade includes 42-inch plasma TV screens, additional Internet and power points for in room computer use.

Timber wardrobes and associated details were stained a darker color yet allow the grainess of the wood to bleed through and finished with a hand rubbed satin gloss varnish. A shagreen inspired wall-covering wraps the room for an exotic feel, lending gentle light khaki and cream color and soft pattern. A similarly inspired carpet pattern flows across the floor injecting a lively colour and motion, balancing the ridged architectural layout.

ADVERTISEMENT

Heavy cream Thai silk draperies enhance the visual size of the window and create a strong contrast for the newly refinished teak panels that flank the window. The furniture layout has been adjusted to allow for a better work environment at the desk, and created a cozy corner for lounge chairs and an ottoman, suitable for the business traveler but equally comfortable for the leisure traveler. The chairs are upholstered in silk enhanced cotton chenille for a luxurious feel. A large Thai inspired timber framed mirror creates a feeling of openness. Stone tops were added to the nightstands to provide a more practical and richer surface. Verdigris metal lamp bases were bronzed and reflect the rich bonze artworks seen in Thailand.

The rooms are designed in two color schemes, a warm palette of ochre’s and gelds accented with intense chili. The other scheme is lemongrass green and teak gold with charcoals and pewter grey. Both schemes balance well against the backdrop of dark rich timbers, khaki and cream for a distinctly Thai feel.
——-